Ilcsi Szépítő füvek (R)

Több mint 50 éve a szakma szolgálatában

1958: az ’50-es évek kozmetikusi ellátáshiánya és Ilcsi néni szakmai igényessége indította be a fantasztikus pályát. A hosszú és nehéz kezdeti éveken Ilcsi nénit átsegítette a természet szeretete és négy idegen nyelv ismerete, a külföldi szaklapok állandó olvasása, egyedülálló világkongresszusokra történő utazások, valamint részvétel számos hazai és külföldi tanfolyamon, továbbképzésen. Fokozatosan születtek meg a különböző növényi alapú kozmetikumai, amelyeket az alapanyaghiány és hatásosságuk miatt egyre több kolléganő keresett. Ez mind a szakma fejlődésére, mind a vendégek örömére is szolgált. A kozmetikusok oldaláról lassan tömegessé nőtt az igény.

1984-ben a jogi és gazdasági változásokkal érett meg az idő, hogy családi vállalkozás keretében megalakuljon Ilcsi nénivel és fiával, Molnár Ferenccel az Ilcsi Szépítő Füvek. Napjainkban is töretlen lendülettel dolgoznak együtt, s jutottak el az induló 28 terméktől a mai 140-ig. Ilcsi néni ma sem hanyagolja a szakmai munkát: az évek során több tízezer kozmetikusnak adott szakmai továbbképzést, és jelenleg is oktat az Ilcsi Szépítő Füvek díjmentes tanfolyamain.

1988: Ilcsi néni sokoldalú tapasztalatának eredményeként elkészül az első elektrokozmetikai gépe, a Mini Face Lifting, közismert nevén Kispofozó.

1994: elkezdődnek a díjmentes Ilcsi szakmai továbbképző tanfolyamok a Szépítő Füvek oktató stúdiójában

1996: Megérkezik az első külföldi megrendelés.

1997: Az I. Ilcsi Kongresszus megrendezése. Azóta minden évben tavasszal közel 1000 kozmetikus részvételével kerül megrendezésre az egyik legrangosabb kozmetikai kongresszus.

1999: augusztus 20-án Ilcsi nénit a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntetik ki a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, valamint eredményes és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért.

2003: nagy léptékű műszaki fejlesztések: a világ egyik legkorszerűbb berendezése, a Dumek típusú számítógépes vezérlésű keverőgépek, valamint töltő- és címkézőgépek munkába állítása.

2004: Az Ilcsi márka elnyeri a Superbrands díjat (azóta folyamatosan, minden évben a díjazottak között van).

2005: az MSZ EN ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszer (gyártásra és termékfejlesztésre) bevezetése.

2006: Dubaiban exkluzív Ilcsi szalon nyílik.

2008: Saját bioültetvény akkreditálása a Biokontroll Kht. által.

2009: Jelenleg a világ több mint 30 országában ismerik el Ilcsi néni és az Ilcsi Szépítő Füvek munkáját azzal, hogy használják a termékeket, s alkalmazzák az általa kifejlesztett kozmetikai kezeléseket. Mindenhol kuriózumnak számít a rendkívül nagy növényi tartalmú, jól azonosítható, a magyar sajátosságokat magába foglaló, magas hatóanyag-koncentrációjú Ilcsi professzionális natúr kozmetikum.

Ilcsi filozófia

Az Ilcsi filozófiája egyszerű és természetes. Hiszünk abban, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. Az Ilcsi professzionális natúr kozmetikumok ezért minden esetben friss gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből és gyógyvízből készülnek, így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal dolgoznak a bőrön. Az Ilcsi kozmetikumok széles választékát azoknak ajánljuk, akik a természetes, mellékhatásoktól mentes bőrápoló megoldásokat részesítik előnyben. Tiszteljük az élet minden formáját, ezért a termékeink kifejlesztése során nem végzünk állatkísérleteket, és nem használunk állati eredetű anyagot. Egyszerű gondolatok – természetes kozmetikumok.

Az Ilcsi Szépítő Füvek küldetése

„Az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. olyan szakorientált, tapasztalati úton szerzett know-how-val rendelkező cég, mely Ilcsi márkanév alatt professzionális, natúr, problémamegoldó kozmetikumokat gyárt, amelyekhez a szakma szereplőinek magas színvonalú képzést biztosít, hogy így segítse az emberek bőrproblémáiból származó testi és lelki gondjainak és gátlásainak természetes módon való kezelését.”

(forrás: www.ilcsi.com)

(Ilcsi katalógus) www.ilcsi.com