Tinikezelés

A pubertás kor egyik legnagyobb problémája a pattanások kialakulása. Ebben sajnos nincs túl sok ráció. Van olyan aki genetikai adottságai következtében, abszolút nem mitesszeresedik ki, van aki ugyanezért bővelkedik benne. A cél nem egyforma. Akinél nincs mennyiségbeli változás, annak ezt kell fenntartani, akinek van, annak ápoló technikákkal kell javítani a bőre állapotán.

Ehhez nyújt segítséget a kozmetika!

Mint már magunk is tapasztaltuk, különböző bőrtípusokkal áldott meg minket a sors. Van a " száraz bőr" a "zsíros bőr" a kettő között a "normál bőr" persze sorolhatnám hiszen a köznyelv nem mindig tudja a szakszavakat.
A lényeg pedig csak az lenne, hogy ne higgyük azt, hogyha a mi bőrünk "száraz" a gyermekünk bőre is az! Ha pedig "zsíros" akkor az ő bőre is hasonló!

Amikor gyermekünk, vagy mi magunk eljutunk ahhoz ponthoz, hogy már nem tudjuk kezelni sajátos módon a bőrünk. Akkor egy szakember sok mindenben tud megfelelően segítségünkre lenni.

Elsősorban diagnózist készít a bőrről, ami alapján egy kezelési tervet fog felépíteni, amellyel biztosítani tudja az alapvető bőrápolásunkat.

Gyakran felteszem a kérdést magamnak: A vendég miért gondolja azt, hogy jobban tudja mi kell a bőrének, mint az aki tanulta?
Itt elviekben is és a gyakorlatban is a vendégnek a szakemberrel együtt kell működnie ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés.

A kérdés nem tűnhet valami kedvesnek, de sajnos ez tény. Sokan csak olvassák valahonnan, hogy talán ez a megoldás vagy talán az a jó neki, de nem tudhatja igazán, hogy tényleg az.

A tini kezelésről...

Alapos arctisztítás minden nap! Minimum reggel és este.
A bőr állapotától függően, annak megfelelő krém használata!
Amit, persze nem a drogériákban szereztünk be, hanem a szakember ajánlott!

A havi rendszeres mitesszer eltávolítást, bízzuk szakemberre! Ha bármilyen felületi sérülést okozott a kezelés alkalmával, hegesedés nélkül fog gyógyulni. Maradandó sebek általában nem keletkezhetnek.
Ezek a sebek, nyolc napon belül gyógyulnak, felületi hámsérülések, vagy csak hámlani fog a bőr. Nem kell megijedni!

Sajnos tapasztaltam, volt olyan akinek kisebesedett a bőre. Mindig adunk krémet amit a vendég a kezelés után tud használni! Ezzel a krémmel a gyógyulás, és gyulladás csökkentés, még stabilabbá válik.

A legfontosabb mégis:

Étrend!

Az étrend lényege a változatosság, de mégis egy egyensúlyt teremt a napjaidban.

A bőrtípusodnak megfelelő tápanyagbevitel a mértékletesség irányelvét adja.

Folyadékok:

- Szénsavmentes ásványvíz, ha lehet változatosan, ne csak egy félét!
- Gyümölcslé, de leginkább narancs (C-vitamin forrás)!
Ügyelj arra, hogy mivel lé formájában viszed be a gyümölcscukrot, az könnyebben felszívódik, vérnyomást fokoz! Csak mértékkel!
Ha a gyümölcsöt megeszed, akkor a rost tartalmánál fogva sokkal kiegyensúlyozottabbá válik a vérnyomás, mivel nem hirtelen szívódik fel a gyümölcscukor!

- Teák (zöld, fehér, sárga lehet, de fekete nem!) Ne cukrozz, citromozz! Csak mézezz!!!

Indoklás:A fekete tea koffein dús. A cukor nehezebben bomlik, a citromot esetleg igazi citrommal, de nem tabletta, meg citromlé a boltból, ezek sok savat és sok más mesterséges színezéket, anyagot tartalmaznak! A méz könnyebben bomlik, szerepe van az immunrendszer erősítésében, a belső hidratáció fokozásában, a fertőtlenítésben, és könnyebben nyersz energiát tőle. A májat a veséket nem terheli, (persze ezt is csak mértékkel)!
- Tejet keveset! Rejtett érzékenységed lehet tőle!

Étel:

-Gyümölcsök, zöldségek (répa, saláta, uborka, káposzta, sütőtök, stb…) kevés csirkemell, vagy színhús (marha, sertés)!
Fűszerezz, de csak mértékkel! Só használata szükséges az egyensúly megtartásához, viszont nem szabad sokat belőle!

- Rizs, zabpehely, kevés tésztaféle, túró, tejföl, sajtok, főzelékek, barna kenyér, rozsos kenyerek, magvas zsemle, magvas kifli, vaj, vékonyan szeletelt szalámi, pástétomok, kőrözöttek.

A belső hidratáció eléréséhez, nem kell fogyókúrázni, viszont a felszívódás tartósságához, fontos, hogy olyan anyagokat együnk, ami a bélrendszer működését elősegíti, nem tömíti el!

Az eltömített vékonybél, sajnos a méreganyagok felszívódását fokozza, ezáltal alakulnak ki a mitesszerek, a gyulladt pattanások, a bőrünk elernyedt, sápadt, narancsbőrös, laza lehet.

Tehát!
Vegyünk egy "szép példát"!
Megeszünk egy nagy szelet rántott húst, jönnek a fehérje bontó enzimek, amik elkezdik bontani, persze mindeközben rájön hirtelen az agy, hogy mi is nagyobb részt fehérjéből vagyunk, ezért küld egy fehérje bontó enzimet, bontó enzimet, ami megállítja a bontást, ezáltal a hús kis része lebomlik, nagy része ott marad. Bekerül a vékonybélbe, és ott ragad, olyan 36 fokon…rothad.

Ha keveset iszol, és nem eszel elég rost dús ételt, gyümölcsöt, az ott szépen akadályozza a további felszívódást. Nem tudsz elmenni WC-re, szorulásod lesz, és a méreganyagok folyamatosan szívódnak fel, hiszen a szervezetednek szüksége van az energiára.

Annyi logikus magyarázata van a folyamatnak, hogy csak na!
:)
De mégis az a legfontosabb, hogy a folyadék pótlás meglegyen!
Sokszor hallom, hogy sokat kell utána a WC-re menni...
No de csajok, ez ne legyen már oka annak, hogy nem isztok!

Egyéb kérdéssel bátran forduljatok hozzám!

Esetleg még egy dolog amire nagyon kell figyelni! Ha a kozmetikusunk, hosszú műkörmöt visel, akkor szerintem jobb, ha kérünk egy másik időpontot. Nyomkodásnál, TILOS műkörmökkel dolgozni! Felülfertőzést is okozhat! És nem alapos a kéz fertőtlenítése, mert a körmöket nem tudja megfelelően tisztítani!